UPDATE 28/05: DIMPLES VANAF 1 JUNI 12:00 UUR WEER GEOPEND !! --- KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE EN RESERVEREN ---
Nieuwsberichten

Wo-Men beker na spannend slot naar de dames

02-06-2019
De jaarlijkse Wo-Men wedstrijd kende een goede opkomst en vooraf was het al duidelijk: we kregen fantastisch weer. Onder bezielende leiding van de Ina Broeders en Renja Legdeur bij de dames en traditioneel Geert-Jan Latour en Henk Veulings bij de heren streden beide teams -de heren in het rood en de dames in wit-roze-  op Hemelvaartsdag en de daarop volgende zaterdag om de eer en wie er met de felbegeerde beker vandoor mocht gaan. De organisatie vanuit de Wedcom lag in uitstekende handen bij Frans Nivard en Ton van Schijndel die zelf ook meestreden in de wedstrijd. De teamcaptains spraken hun achterban luidkeels toe en ook de dames lieten zich niet onbetuigd: "Yes, we can"!
Op Hemelvaartsdag verzamelde beide ploegen zich ruim van tevoren in het clubhuis en was er een koffie aangeboden door het bestuur. De spelvorm was Four ball Better ball en behalve de teamscore telde het onderlinge resultaat in de flight tussen de heren en de dames mee voor de eindstand. Iedereen startte vanaf de rode dames tee en dat was voor de heren toch even wennen. Weliswaar kortere holes maar ook beduidend minder slagen. Er was een normale starttijd vanaf hole 1 door de dag heen maar naar de kaarten werden ingevoerd wierpen al gauw de aanwezigen de nieuwsgierige blik op het overall scorebord. Het was duidelijk: de dames wonnen die dag met 20-16 (twee punten bij overwinning en 1 punt voor gelijke stand) en de heren genoten op het terras van hun drankje maar begonnen zich al enigszins ongemakkelijk te voelen. De prijzenkast was goed gevuld. Voor de winnaars een prachtige tas vol asperges en andere delicatessen.De dagwinst ging bij de dames naar Carin van Leeuwen en Els Plompen maar die waren al naar huis (kennelijk vroeg gestart) en dus mochten Jeannette Kil en Lieke van den Bouwhuijsen hun prijzen ophalen. Bij de heren ging de overwinning naar Ben Kil en Gerrit Boon met 47 punten, gevolgd door Frits Maas en Ton Terhoeve met 44 punten. Geen bridie prijzen want dat was met een gemengde teamscore door de computer moeiljk te bepalen.

Op zaterdag bonden beide teams weer de strijd aan en was de wedstrijdvorm individueel stableford maar ook met man tegen vrouw score binnen de flight. De shotgun ging af om 13.00u en in de broeiende zon werd er fel gestreden. De opkomst was 72  en dat was prachtig voor de bezetting per hole: op ieder hole fllight van vier. In tegenstelling tot de vorige editie waren de heren niet in ruime meerderheid dus hoefde er geen kaarten uitgeloot te worden. Uiteindelijk lukte het dames weer om met 6 punten verschil de overwinning binnen te halen. Licht badinerend werd met luid gejuich de overwinning door de dames de heren nog eens ingewreven waarvan de meesten op dat moment op het terras al het verlies aan het wegdrinken waren.
De individuele prijs ging wederom naar Ben Kil met 39 punten, dit betekende dat de familie Kil de eerst komende weken alleen maar asperges thuis op het menu heeft staan. Ben werd gevolgd door Geert-Jan Latour, Toon Terhoeve en Arthur Jansen die ook de neary had op hole 3. De longest putt op hole 18 werd gewonnen door Rob van den Broek. Nu waren er wel birdie ballen (Henk bedankt) en bij de dames was de hoogste score voor Marian Metselaar, gevolgd door Jeanette Kil, Henriette Schouten en Yvonne der Kinderen.
Al met al twee prachtige dagen om niet te vergeten. Organisatie en teamcaptains bedankt!

Thom