VANAF DINSDAG 2 APRIL BOEK JE ALS GAST STARTTIJDEN NIET MEER VIA E-GOLF4U MAAR VIA TEECONTROL... KLIK HIER OM EENVOUDIG EEN ACCOUNT AAN TE MAKEN EN TE RESERVEREN...

Onze vereniging

“The most important shot in golf is the next one…” Ben Hogan, golflegende
 
Onze vereniging
Onze vereniging
Onze vereniging
Onze vereniging

Historie


In 1989 is de 18-holes wedstrijdbaan van Golfcentrum Best, ontworpen door golfarchitect Dudok van Heel, officieel in gebruik genomen. Eind april 1990 is gestart met de bouw van het huidige clubhuis, ontworpen door architect Cornelis van de Ven. Dit gebouw is op 14 september 1991 feestelijk geopend. In 2010 is de naam Golfcentrum Best gewijzigd in Best Golf. Samen met haar vereniging Best Golf & Country Club is gekozen voor een frisse, vernieuwende stijl. 
 

Profiel golfbaan


BestGolf is een golfbaan met A-status en is als zodanig aangesloten bij de Nederlandse Golf Federatie. De vereniging bestaat uit privéleden, bedrijfsleden en jeugdleden. Er zijn tal van verenigingsactiviteiten en ook gastgolfers en zakelijke relaties heten wij van harte welkom. De sfeer kenmerkt zich door de typische Brabantse gemoedelijkheid, waarbij gastvrijheid hoog in het vaandel staat. In het clubgebouw combineert Restaurant | Brasserie Dimples bovendien huiselijke gezelligheid met culinaire klasse waardoor een unieke uitstraling en beleving wordt neergezet.
 

Speelgroepen


Best Golf & Country Club bruist van de activiteiten. Op dinsdag is de baan in de ochtend gereserveerd voor de deelnemers aan de Ladiesday. Op woensdag is het de beurt aan de leden van de Herendag. De donderdagavond is in het golfseizoen (van april t/m september) bestemd voor de Mix night, een 9-holes none qualifying inloopwedstrijd voor leden (introducees zijn welkom). In de wintermaanden maken op donderdagmiddag de golfende bridgers onder de leden gebruik van de Brasserie.

Wil je aansluiten bij een van de spelersgroepen? Stuur dan een mail naar:
 
Ladiesday                         ladiesday@bestgcc.nl
Herenherendag@bestgcc.nl
Mix Nightmixnight@bestgcc.nl
Bridgebrigo@bestgcc.nl
 

Wedstrijden


De wedstrijdcommissie van Best Golf & Country Club organiseert het hele seizoen door wedstrijden voor alle leden zoals bijvoorbeeld de openingswedstrijd, maandelijkse wedstrijden (hcp hoog en laag) in het kader van de seizoenscup en natuurlijk de winterwedstrijden in de winter. Tevens worden er elk jaar de Matchplay- en Strokeplay Clubkampioenschappen georganiseerd, evenals gezelligheidswedstrijden zoals de Sinterklaaswedstrijd, Presidentscub, Paas-wedstrijd en de Oranje-wedstrijd.

De vereniging doet met heren- en damesteams mee aan de NGF competitie. De teams van onze club trekken ten strijde tegen teams van andere clubs.

Wil je meer weten over alle wedstrijden? Stuur dan een mail naar wedcom@bestgcc.nl
 

Bestuur en Commissies


Het bestuur van Best Golf & Country Club wordt in zijn werk ondersteund door een aantal commissies. Er zijn meer dan 100 leden als vrijwilliger actief in het bestuur of een commissie. De communicatie naar de leden loopt via de website www.bestgcc.nl, middels een maandelijkse nieuwsbrief en via de social media kanalen Facebook/Twitter.

Contact bestuur: secretaris@bestgcc.nl 
 

De handicapadministratie


De Regel & Handicapcommissie houdt toezicht op het juist registrereren van de handicaps door de leden (en de bij ons aangesloten vrije golfers). De RHCPCie is de vraagbaak voor een ieder die wat meer van de regels wil weten. Eén van de commissieleden is tevens de baanadviseur.

Contact regel- & handicap commissie: rhcp@bestgcc.nl
 

Jeugd


Een van de pijlers van Best Golf en haar vereniging is jeugdgolf. Met veel jeugdleden en een enthousiaste en toegewijde jeugdcommissie binnen de gelederen, bouwen wij aan een opleidingsstructuur voor jeugd van alle leeftijden. Zowel de allerkleinsten als de fanatieke jonge golfers vinden er een goede begeleiding en een breed scala aan leuke en afwisselende activiteiten. De ontwikkeling van talent krijgt hierbij specifieke aandacht.

Wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar jeugd@bestgcc.nl
 

Bedrijfsleden


Best Golf Business Club biedt bedrijfsleden de mogelijkheid om samen met relaties golf en business op een sportieve en informele wijze te combineren. Het hele jaar door worden golfwedstrijden en evenementen georganiseerd voor leden en hun relaties. Bedrijfsleden profiteren bovendien van zeer ruime speelmogelijkheden voor individuele golfrondes en interessante voordelen.