CORONA UPDATE 14-10; GOLFBAAN OPEN, HORECA GESLOTEN -- Lees hier welke maatregelen we moeten nemen...
Nieuwsberichten

Dolf van den Berg, met hart en ziel voorzitter en bruggenbouwer

04-08-2020
Dit verhaal is een persoonlijke herinnering aan Dolf, wijlen voorzitter van deze golfclub met hart en ziel.

Natuurlijk wàs hij voorzitter – sinds zijn aftreden zijn we drie voorzitters verder. Hij woonde hier bijna, zonder dat kennelijk vrouw, kinderen, wetenschappelijk werk er onder leed. Over wat hij verder allemaal deed stond er van de hand van Peter de Waard een mooi stuk in de Volkskrant (https://www.volkskrant.nl/mensen/dolf-van-den-berg-1940-2020-idealist-die-streed-voor-individueel-onderwijs~b2ed1a39/). Een mooi stuk met een mooie foto. 
In dat stuk staat vooral beschreven wat hij buiten zijn schaarse vrije tijd verder allemaal deed.

Hier op de golfclub was hij vooral heel actief. Natuurlijk was er veel kritiek. Als je veel doet zijn er altijd mensen te vinden (en je hoeft niet eens te zoeken) die kritiek hebben. Op persoonlijke titel heb ik het altijd als marshal, als competitiespeler, als lid zeer gewaardeerd; alleen de inzet al. Iemand ziek, Dolf ging er langs of regelde bezoek. Bij een belangrijke wedstrijd – bijvoorbeeld op de Stippelberg – was Dolf present. Oplossen van de bijna structurele wrijving tussen een vereniging en de baaneigenaar – hier dus ook (!) – Dolf was ermee bezig. De Presidents Cup: Dolf nam extra lessen, zorgde voor taartjes en was voor iedereen zichtbaar samen met José de hele dag bereikbaar.
Was alles super? Geen koe zo bont of er zit wel een vlekje aan. Mensen hebben daarnaast de neiging vooral op het vlekje te letten (..het lijkt wel of het vlekje groter wordt…vrij naar Toon Hermans).

Als mens en als voorzitter en als medespeler heb ik Dolf altijd bijzonder gemogen. Ik treur om het feit dat ik hem niet meer tegenkom, een praatje met hem heb. In de VS blijft een voorzitter altijd een voorzitter: of in de termen van die cultuur President of the Club.

Rust zacht mr. President. Sterkte José, Jacob en Rudie

Maarten Overhoff