CORONA UPDATE 14-10; GOLFBAAN OPEN, HORECA GESLOTEN -- Lees hier welke maatregelen we moeten nemen...
Nieuwsberichten

Veranderingen op de golfbaan van Best Golf

30-01-2020
VERANDERING; voor de één een verfrissende variatie, voor de ander een onnodige onderbreking van een vast stramien... Door nieuwe ontwikkelingen en voortschrijdende inzichten is het soms overmijdelijk om aanpassingen te doen. Dit jaar geldt dit zeker voor de golfbaan van Best Golf...

Starttijdinterval naar 8 minuten
Per 1 januari jl. is de tijdsbuffer tussen startende flights verkleind van 10 naar 8 minuten. Dit resulteert in meer starttijden per dag en dus ook meer mogelijkheden voor golfers om te spelen op Best Golf.
Om de golfers hieraan te laten wennen en om ervoor te zorgen dat men exact op tijd vertrekt, zijn er digitale klokken geplaatst op de 1ste en 10de tee.Nieuwe speelvolgorde holes
De oorspronkelijke routing begon met vier holes in het bosgebied; een eerdere test heeft uitgewezen dat een kleinere starttijdinterval op deze holes kan leiden tot extra vertraging.
Mede hierdoor zijn alternatieve opties goed onderzocht en is er definitief gekozen voor een andere holevolgorde met een gunstiger doorstroming.
Leden en gasten hebben de laatste 7 weken kunnen wennen aan een alternatieve routing in de winterperiode.

De volgorde van deze route vindt u hieronder:
 

Nieuwe 1ste 9-holes (oude 15 t/m 18  -  10 t/m 14)

Nieuwe 2de 9-holes  (oude 5 t/m 9  -  1 t/m 4)


Op deze wijze worden de huidige tweede 9-holes als eerste gespeeld en de huidige eerste 9-holes - ingeval van een 18-holes golfronde- daaropvolgend.
De afwisseling tussen het spelen van park- en bosholes blijft hierdoor intact en heeft een speler bovendien een nieuwe golfervaring op een bestaande golfbaan.
Door de nieuwe routing is de afstand tussen sommige holes over het pad iets langer, de gemeten extra afstand komt op een totaal van 280 meter extra op een 18-holes golfronde. Op een 9-holes golfronde is dit 130 meter extra.

Op onderstaande plattegrond staan hole 1 t/m 18 vermeld in de nieuwe volgorde.Genomen maatregelen
Om dit te realiseren zijn de grootste providers van golf GPS systemen  (Garmin, TomTom) in kennis gesteld. Belangrijk is dat gebruikers van een GPS horloge, deze via de PC laten updaten.
Uiteraard wordt er gezorgd voor nieuwe scorekaarten en is er extra bewegwijzering in de golfbaan.

Voor het gehele team van Best Golf is dit ook een nieuwe ervaring. Suggesties ter verbetering zijn welkom en worden serieus ter overweging genomen.
Heeft u een TIPS of TOPS? Meldt het bij de receptie of e-mail het naar info@bestgolf.nl