GOED leren golfen? Dat doe je niet in een 'weekendje'... Boek ons zeer complete Starterspakket; leuk om te volgen en ECHTE golfvaardigheid is gegarandeerd.... Klik hier door!

Reanimatie en AED op Best Golf.

Op Best Golf worden regelmatig reanimatiecursussen georganiseerd voor leden, marshals en de bedrijfshulpverleners van Best Golf. De cursussen worden verzorgd door ervaren instructeurs die zijn aangesloten bij de stichting Reanimatie Onderwijs Zuid-Oost Brabant.
 
Reanimatie en AED op Best Golf.
Wekelijks krijgen 350 Nederlanders een hartstilstand. Gemiddelde leeftijd van slachtoffers met een hartstilstand is 66 jaar. 50% van de slachtoffers had nooit eerder hartklachten. Op Best Golf worden regelmatig reanimatiecursussen georganiseerd voor leden, marshals en de bedrijfshulpverleners van Best Golf door marshal Francine Versantvoort. Francine is verantwoordelijk voor de organisatie van reanimatiebeleid binnen de club.  De cursussen worden verzorgd door ervaren instructeurs die zijn  aangesloten bij de stichting Reanimatie Onderwijs Zuid-Oost Brabant.
 

AED

Best Golf beschikt over twee Automatische Externe Defibrillators (AED). Een AED is een apparaat dat een elektrische schok toedient, waardoor het hartritme kan herstellen.  Het apparaat geeft instructies via gesproken en visuele opdrachten. Eén apparaat bevindt op de 1e etage van het clubgebouw, in de gang van de Brasserie naar het kantoor aan de voorzijde. Marshals zijn eveneens uitgerust met een AED en hebben uiteraard ook een reanimatiecursus gevolgd.
 Noodnummers

Het noodnummer op Best Golf is het nationale noodnummer 112. Het is alleen om die reden al goed om altijd uw GSM bij de hand te hebben op de golfbaan.
 

Belangrijk

Wat moet u doen als iemand op de golfbaan neervalt? Alles wat u doet is van belang en kan een leven redden. Elke minuut telt. Adequate hulp in de eerste 6 minuten is van cruciaal belang.
 

Instructies in geval van nood op de Best Golf

In 10 seconden: Slachtoffer aanspreken. Bewustzijn controleren. Ademhaling checken. Indien geen reactie volgt dan…
Bel (of laat bellen) 112 bellen. Zeg duidelijk dat het om reanimatie gaat. Geef duidelijk de locatie op Golfbaan Best door. Bijvoorbeeld: Hole 7, halverwege, bij het waterkant o.i.d. Blijf eventueel aan de lijn voor nadere instructies. Bel (of laat bellen) het noodnummer 06-364 99 755. Zeg dat AED onmiddellijk naar locatie (Hole en positie) moet komen en dat 112 reeds gebeld is. Start reanimatie en/of volg de instructies op van 112. Zodra de marshal en/of medewerker van Best Golf met AED ter plekke is, kan hij/zij verder helpen om het apparaat te bedienen. Inmiddels staat een medewerker van Best Golf bij de poort klaar om ambulance op te vangen en de weg te wijzen naar betreffende locatie/hole. Doorgaan met reanimeren / AED tot het ambulanceteam de hulpverlening kan overnemen. 
(bron: Hartstichting)
 

Extra informatie

Zie: https://www.hartstichting.nl/doe-mee/reanimeren-in-6-stappen
Download de Reanimatie App https://www.hartstichting.nl/doe-mee/apps
Reanimatiecursus: informeer bij Francine Versantvoort, fravers50@gmail.com