ONZE GOLFBAAN HEEFT PER 1 FEBRUARI 2020 EEN NIEUWE SPEELVOLGORDE VAN HOLES --- KLIK HIER OM DE DETAILS VAN DE VERANDERINGEN TE LEZEN ---
Nieuwsberichten

Vierde en laatste wedstrijd Senioren Heren 4 – om het kampioenschap

15-05-2019
Wat is er nu mooier dan dat het kampioenschap op de laatste wedstrijddag wordt beslist. Dit jaar zijn we in die gelukkige omstandigheid. Als nieuwkomers in de 5de klasse mogen we het opnemen tegen Toxandria die vorig jaar degradeerde en nu weer snel terug wil.
We moesten er om strijden op de baan van De Gulbergen. Op voorhand zou dit een voordeeltje kunnen betekenen omdat we twee keer de holes 1-9 zouden moeten lopen. En daar zit toch een behoorlijk puist in die beklommen moet worden. Met onze gemiddelde leeftijd zeker 15 jaar jonger dan Toxandria zou dat later in de middag wel een voordeeltje kunnen geven.
Qua voorbereiding hebben we alles er aan gedaan om te winnen. Juan hebben we zelfs nog op een hoogtestage in Spanje laten gaan. En als goed voorbereide potentiële winnaars kom je ook met de taxi zodat je na afloop in goed fatsoen met de andere teams een goede borrel kunt drinken.
De Gulbergen had al een gokscenario aangekondigd en dat bleek ook zo te zijn. Elke speler van de 5 teams mocht een gok doen hoe de partij tussen Best en Toxandria zou verlopen. Op voorhand is Best favoriet bij de bookmakers. 17 van de 30 waren voor ons, 2 geven een all square en 11 geven op voorhand de voorkeur voor Toxandria. Zelfs de captain van Toxandria ziet de favorieten rol bij Best liggen en voorspelt een 12-6 overwinning voor Best
In de ochtendsessies starten we als tweede partij en dus om 11 uur. In onze beste opstelling gingen we de baan in. John was zo sportief om als caddy met onze senior, Jos, mee te gaan.
De hoogtestage van Juan in combinatie met onze captain, leverde meteen de verwachte en gewenste 2 punten op met een toch zwaar bevochten 1 up. Vervolgens zouden Wim en Jaap Hein de tweede partij moeten binnenhalen aangezien hun playing handicap toch beter was dan de tegenstanders. Maar wat een verdriet, met 2/1 verloren ze. Rob en Jos hadden een gelijke playing handicap als de tegenstanders. Op voorhand dus een spannende partij. En dat was ook zo. Op de 9de hole ging het beslist worden. Alleen ging dat net niet helemaal goed. We geven de regenpartij de schuld dat Jos de bal moest shanken. Met 1 down verliezen we deze. In totaliteit dus 4-2 tijdens de lunch voor Toxandria.
In de middag kunnen we dit echt goed gaan maken en name bij de eerste vier flights is de verwachting toch wel hoog gespannen voor Best. En het wordt extra spannend als de Gulbergen net als wij vorige week de tussenstanden gaat doorgeven.
Hans gaat als eerste de baan in, Jaap Hein, Juan, Wim, Rob en Jos volgen trouw. Na 6 holes is er een mixed plaatje. Hans 2 down, Jaap Hein 2 up, Juan up, Wim 3 down, Rob 1 down en Jos 3 down. Maar in matchplay kan er van alles gebeuren. Aan het einde van de eerste 9 begint het toch behoorlijk te regenen. Vooral Rob heeft hier last van, omdat zijn car met paraplu, niet op de handrem gezet, een eigen leven gaat leiden. Deze eindigt ondersteboven in de vijver. Alles dus zeiknat. Maar goed de game must go on en na 10 holes staat het bij hem nog steeds maar 1 down.
De flight beginnen nu binnen te druppelen. Hans komt als eerst binnen en moet het hoofd buigen met 3/2. Jaap Hein gaat door tot hole 17 maar moet ook het hoofd buigen met 2/1. Het gaat toch niet gebeuren dat we de partij gaan verliezen?
Gelukkig, Juan zijn hoogtestage heeft écht wel geholpen. Hij wint met 3/2. Wim is de volgende. Na een tussenstand die Wim op 5 down bracht, komt hij sterk terug. Gaan de senioren de berg dan toch voelen? Maar nee, ook Wim buigt het moede hoofd met 2/1. De partij is al verloren. Rob en Jos komen nog binnen met 4/2 en 6/5 verlies. Daarmee is het toch wel een veegpartij geworden. Maar eerlijk is eerlijk, de krasse knarren van Toxandria maakten geen tot bijna geen fouten en hadden een erg goede dag. Dus zijn hebben terecht gewonnen, van harte!
Manmoedig betraden we echter met opgeheven hoofd het terras en hebben daar genoten van een goede borrel en afsluitend diner waar alle captains het woord hebben gevoerd en de prijzen zijn uitgereikt.
Je zou nog kunnen zeggen dat deze wedstrijd nergens meer over ging. Want vooraf waren beide teams als zeker van promotie naar de 4de klasse. Maar niets is minder waar. We hebben van beide kanten voor elk punt gestreden.
De competitie zit er nu op. Als senioren heren 4 hebben we genoten van de wedstrijden, de banen en de gezelligheid na afloop van de wedstrijden. We gaan er volgend jaar weer tegen aan.

Uw gepromoveerden, v.l.n.r.: Jos, John, Juan, Hans, Rob, Jaap Hein en Wim.