UPDATE 28/05: DIMPLES VANAF 1 JUNI 12:00 UUR WEER GEOPEND !! --- KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE EN RESERVEREN ---
Nieuwsberichten

Verslag kampioen Best of Best 2019

31-05-2019
Zaterdag 25 mei stond de 6e editie van de wedtrijd Best of Best op het programma.
We werden vanaf 11:30 verwacht, waar we ontvangen werden door Rob K., Gerry en Vera.
Gerry vertelde me dat ik de pech had in een driebal terecht te zijn gekomen vanwege een afmelding, dus dat het waarschijnlijk veel wachten zou worden.
Ik vond dat eerder een gelukje dan pech daar ik meestal beter presteer in een driebal dan een vierbal.
Na het openingswoordje van Vera vertrok ik met Hans van de Ploeg en Toon van der Vleuten richting hole 2. Na een mooie afslag en tweede slag, belandde ik bij slag 3 op de green. Helaas 3 putts, dus maar 1 stablefordpuntje. Op hole 3 ook weer 3 putts maar gelukkig wel 2 punten. Ik had toen wel even de gedachte van, “oh het wordt weer zo’n dag van alle putts missen”, maar vanaf hole 4 begonnen ook de putts te vallen.
Waar we de eerste drie holes lekker konden doorlopen begon op hole 4 het wachten, maar aangezien we het gezellig met z’n drieën hadden en er bijna overal bij de herenafslagen bankjes staan hadden we weinig moeite met het wachten.
Op hole 12 begon Hans er over dat ik wel eens kon gaan winnen, ik had toen net twee puntjes meer dan dat ik zou moeten hebben. Ik zei toen we hebben nog zeven holes te gaan waaronder mijn minst favoriete hole 13, en prompt op hole 13 maar 1 puntje.
Holes 14 begon ik goed door de longest te verbeteren, maar het vervolg was minder dus mijn eerste streep. Toen we de laatste hole gingen spelen zat ik al in de buffer en als ik een bogy zou maken zou ik mijn handicap spelen. Maar 36 punten na een goede ronde vind ik altijd heel frustrerend, dus ik had zoiets van alles of niets en gelukkig lukte het me om die hole te parren, met als resultaat 37 punten. Meestal komen er wel hogere scores binnen dus ik ging er echt nog niet vanuit dat ik zou winnen, ik was al blij dat ik mijn handicap weer verbeterd had. In het clubhuis begonnen we met een drankje en een hapje aangeboden door het bestuur en na een paar drankjes kwam Gerry met de uitslag.
Hierbij begon ze met de neary en de longest. De neary bij de dames werd gewonnen door Jeanne van de Vleuten en bij de heren door Wim Maessen. De longest vanaf handicap 20,1 werd bij de dames gewonnen door Ellen Janssen en bij de heren door John Fitzgerald. De longest tot 20 werd bij de heren door Jacco Houter en bij de dames door mijzelf gewonnen.
Daarna werd de bruto prijs uitgereikt en die ging naar Wim Maessen die een rondje 78 maakte, iets waarvan ik alleen nog maar kan dromen.
Uiteindelijk kwam de uitslag wie zich Best of Best winnaar mocht noemen. Toen ik hoorde dat er twee spelers met 36 punten net buiten de prijzen vielen wist ik dat ik wel in de prijzen zou vallen maar ging ik er nog steeds niet vanuit dat ik eerste zou worden, maar wat bleek er waren drie spelers met 37 punten en omdat ik de laagste handicap had werd ik de uiteindelijke winnaar. Met een stralende lach mocht in de beker omhoog houden en prijzen in ontvangst nemen die ook dit keer weer gesponsord waren door Denley Europe, vertegenwoordigd door Arie van de Wetering.
Rest mij nog de wedstrijdleiding die deze dag toch maar weer organiseerde, het bestuur die een drankje en een hapje sponsorde, Arie van de Wetering die de prijzen sponsorde en mijn flightgenoten die me gedurende de wedstrijd gezellig vermaakte te bedanken, en wacht ik op het moment dat mijn naam op het bord komt wat ik toch wel het allerleukste vind van het winnen van deze wedstrijd.
 
Irene Bourgonje