Nieuwsberichten

Snelheid door de baan verbeterd

06-03-2019
De afgelopen maanden hebben we flink wat ruimte gemaakt op de baan. Er is veel meer licht en lucht waar te nemen. Ook hebben we gekeken hoe we snelheid door de baan kunnen verbeteren.
Het meest bekende “opstop” punt is hole 12. Allereerst zijn de rododendrons terug gesnoeid. Nu heeft iedereen steeds goed zicht van tee tot green en andersom. Daarnaast hebben we een nieuwe doorgang gemaakt naar 13. Hierdoor hoeven we niet meer terug te lopen als we de green van 12 verlaten om naar 13 te gaan.
Als je de bal naar of op de green hebt geslagen zet je voortaan je golfspullen naast de green op het nieuwe pad neer en loop je naar je bal om de hole af te maken. Ben je klaar dan kun je gelijk van de green af via het pad door naar 13.
 
Voordeel is dat er niet meer terug gelopen hoeft te worden en degenen, die op de tee-box staan, hebben constant zicht waar de flight voor hen zich bevindt. We verwachten dat hiermee de opstoppingen op 12 verdwijnen en als dit goed werkt gaan we ook nog kijken hoe we de loop route van hole 11 naar 12 kunnen optimaliseren. Daar komen we op terug.

Veel golfplezier allemaal.
Jullie baanadviseur