LET OP: VANAF MAANDAG 12 AUGUSTUS WEER EEN TIJDELIJKE OMLEIDING IVM WERKZAAMHEDEN - KLIK HIER -
Nieuwsberichten

Paul krijgt certificaat van Mike Bender

09-02-2019
Al jaren gaat onze pro Paul Looijmans in de winter naar Florida om bij Mike Bender te trainen. Niet om zelf beter te worden als golfer, maar om een betere golfleraar te worden.
 
In december 2018 ging Paul alweer voor de 20ste keer naar Orlando voor de training. Mike is zo onder de indruk van de betrokkenheid van Paul, dat hij de inzet van Paul dit jaar heeft beloond met het certificeren van Paul als een MESGA Golf instructor. Dat betekent dat Paul opgeleid en gespecialiseerd is in de oefeningen en technieken die deze methode uniek maakt. Mike Bender heeft wereldwijd pas zeven keer dit certificaat uitgegeven.
“Ik word al jaren geïnspireerd door de theorie van Bender en de manier waarop hij zijn Golfacademie vorm geeft” zegt Paul. Dat is ook de reden dat ik jaar in jaar uit op scholing en nascholing ga. De laatste jaren word ik steeds vaker vergezeld door Koen Kouwenaar. Koen traint al jaren bij Bob en mij en deze trainingsstage in Florida is een verdieping voor ons allemaal.

Door het volgen van deze trainingen kom ik ook steeds meer in beeld bij andere getalenteerde golfers en teaching pro’s, die ook graag informatie over deze techniek willen. Natuurlijk was Marieke Nivard (LET Ladies European Tour) een bekende pupil en ook Koen kennen we allemaal, maar onlangs heeft ook Peter Melching zich bij mij gemeld. Verder blijven ook de oud jeugd leden Thom Linssen en Daan Blom bij Bob en mij trainen. Ik vind het mooi om deze talenten op onze baan te zien oefenen!

Waarom kies ik voor Mike? Wat maakt hem anders dan andere teaching professionals? Mike heeft oog voor detail en een passie voor golf. Hij kan elke golfer van beginner tot professional een passende golfswing aanleren en dit op een duidelijke en beknopte manier uitleggen. Mike speelde zelf 3 jaar op de tour in de jaren 1987-1989. De onderlinge concurrentie was groot en hij ging bij meerdere pro’s te rade om tot een perfecte swingtheorie te komen. Hij heeft dit ontwikkeld tot MEGSA Most Efficient GolfSwing Attainable. Maar met een goed begrip van de golfswing alleen ben je er niet. Je moet ook het vermogen bezitten dit aan een pupil over te brengen. Mike behaalde in 2009 de titel PGA America National Teacher of the Year en behoort sindsdien tot de 5 beste leraren van Amerika. Tweevoudig Major winnaar Zach Johnson is wel de bekendste naam van de professional die al sinds het begin van zijn tourcarrière gebruik maakt van de Bender filosofie.
 
Bender ontwikkelt ook hulpmiddelen die deze filosofie ondersteunen. De manier waarop zijn golfacademie is ingericht met verschillende tools om oefeningen uit te voeren, skills te controleren, maar ook hoe het mentale aspect wordt ondersteund, is wat deze academie bijzonder maakt. Daarnaast schreef Bender ook verschillende boeken. Kortom Mike Bender is een fenomeen op het gebied van golf.
 
Ik deel graag de kennis en ervaring die ik op doe in Amerika en hoop dan ook nog heel vaak en heel lang de leden van BestGCC te mogen lesgeven.

Paul Looijmans