07/08 UPDATE CORONA MAATREGELEN --- KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE---
Nieuwsberichten

Hole in one Marcel Schoenmakers

15-07-2020Hole in One 


Op een zondag eind juni spelen we met onze Heren 1 team op Best. We hebben een starttijd van 11.28u ik zit samen met Patrick Schepers en Klaasjan Ypenburg in een flight.
Het was een lange dag, starttijden zijn niet optimaal en starten om de 8 minuten waardoor de ronde langer duurt dan anders. We moeten veel wachten tijdens het spelen, maar dat mocht de pret niet drukken, het weer was uiteindelijk lekker zonnig.
 
Ik had afgelopen vrijdag net mijn nieuwe golfset opgehaald in Amsterdam bij Hans Lemmens. Dus wat onwennig en zoekende naar de goede slagen liepen we lekker door de baan.
 
Uiteindelijk komen we bij de laatste holes. Smachtend naar een biertje zoals altijd, komen we aan op hole 17 ( de oude 3) . Kijkend met mijn kijker meet ik 114 meter tot de pin.
 
Even twijfelen tussen een Gapwedge of Pitching wedge, keuze toch maar de pitching wedge genomen, ik sla als eerste af, na de slag zei ik tegen mijn mede spelers , "oeps beetje getop", maar de bal ging recht op de vlag af, nog zeggende tegen elkaar "ziet er goed ui"t, bal valt neer en rolt recht naar de pin en ineens is de bal weg, maar aangezien de vlag achterop staat denken we nog "zal ie eraf zijn gerold"?
Maar ik word ongeduldig en pak mijn kijker, geen bal te vinden op de green. Vervolgens slaan Patrick en Klaasjan ook af, beide op de green.
Vol enthousiasme rij ik met mijn scooter naar de green Patrick en Klaasjan rennen voor me uit, pakken de camera omdat de kans toch was dat het een hole in one was.
Eigenlijk overdonderd en met ongeloof loop ik naar de pin, kippevel op mijn armen, al juichend zie ik dat de bal in de hole zit. Springen ( zo goed als het ) , schreeuwend hole in one...... de 2e groep van heren 1 met Bram Vervoort, Jurgen Slaats met Kian en Saskia liepen achter ons en staan ter hoogte van de green van 17 mee te juichen natuurlijk iedereen vol enthousiasme feliciteren mij.
 
Klaasjan en Patrick moesten nog wel even de hole afmaken, beide par....
 
Lopend naar de laatste hole hadden natuurlijk onze voorgangers ook iets vernomen, we komen hun tegen na hun afslag. Iedereen is blij voor me en feliciteren me..
 
Aangekomen in het clubhuis ging het verhaal snel rond. Tja altijd gezegd als ik een hole in one speel gaan de flessen champagne open.
 
Zo gezegd zo gedaan. Een ervaring om niet te vergeten.
En nu horende bij de club van de hole in one....
haha toch gelukt om op het bord te komen...
 
 
Groetjes,
Marcel Schoenmakers