ZOMER GOLFKAART; VOOR EEN VASTE PRIJS 3 MAANDEN ONBEPERKT GOLFEN --- KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE---
Nieuwsberichten

Golf Best, de baan en die Corona

30-05-2020

Het is 20 mei 2020. Alles verandert, het zal nooit meer hetzelfde zijn. De Coronacrisis heeft heel veel veranderd. Wij lopen als volleerde melaatsen in rondjes met een middellijn van 3 meter om elkaar heen, wij begroeten elkaar met geglimlach en Aziatische buiginkjes met de handen in de smeekstand, geen geklop op de schouder, geen een-, twee- of driedelige klapzoen met of zonder goedkeurend gegrom. Het is er niet meer. Wij mogen het niet meer en doen het dan ook braaf niet en vinden het en bloc niet leuk. Ons after-golf-verblijf Dimples is in verband met Cononabesmettingsgevaar, gesloten. Een nazit met beslagen bier- en wijnglazen is niet meer. Geen golfwedstrijden en dus ook geen prijsuitreikingen met klaterend handgeklap voor de winnaars. En als klap op de vuurpijl is de routing van de golfbaan ook nog veranderd, alles is veranderd, mooi toch.

De oude hole 15 is nu hole 1. Voor de gitzwarte tassenloods tussen de tee-box van hole 15 en de green van hole 9, is een klein stenen plateau aangelegd. Op dit plateau zijn twee plastic banken geplaatst. Plastic suggereert een plaats waar niet om gevochten zal worden. Niets is minder waar, de anderhalve meter regel zegt, dat er slechts plaats is voor vier mensen, maar in de toekomst zullen er zeker zes golfers op deze plastic bankjes plaats nemen. Je heb een schitterend zicht op de tee-box van de nieuwe hole 1. Het commentaar bij een mislukte drive en het applaus bij een mooie is hartverwarmend. De zon is van plan deze twee banken altijd te beschijnen, ook bij slecht weer. Op dit bankje worden ook de meest verschrikkelijke ziektes besproken, met naam en toenaam van de bezitters ervan. Als Jan Jaap langs komt is bankzitter Jos niet te lui, hij counterde schrander en haar scherp, maar zijn leeftijd maakt alles acceptabel. Jan zag het gevaar en had zijn vlugge opmerking naar Henk, Jos en Joop al klaar. Het echte verenigingsleven begint hier in de zon op de plastic banken, heerlijk.

In verband met de Coronacrisis is in- en voor de tassenloods een eenvoudig Coronacrisis bestendig afhaalcafé met losse stoelen geïnstalleerd. Eenvoud betekent gezelligheid; het bier wordt koud geleverd in plastic flessen en gedronken uit plastic glazen. Het weer is warm, het bier is koud, heerlijk. Losstaande stoelen staan op 1,5 meter en zijn  altijd bezet. Sommige spelers wilden voor de  zekerheid een stoelreservering regelen bij passeren van de tassenloods van hole 4 naar hole 5, van hole 9 naar hole 10, van hole 11 naar hole 12, en van hole 14 naar hole 18. Maar dit ging Deny toch te ver. Iedereen heeft toch een heel klein beetje recht op een stoel.
Omdat de hoofdweg ook wordt gebruikt door maaimachines, tractoren en dus ook door buggy’s, trolleys en los lopende golfers, is er somtijds sprake van enige filevorming, maar dat maakt het nog gezelliger. Pieter zat wat onderuit gezakt in zijn buggy in zo’n file en zinspeelde glimlachend over invoegstroken of vluchthavens. Filevorming geeft toch weer het echte thuisgevoel. Het wordt een heel mooi jaar.

De oude hole 14 is nu dus hole 5. Spelers lopen via de geasfalteerde hoofdweg, die de scheiding vormde tussen de bosholes en holes gelegen op het open terrein, naar hole 5. Anderen belopen deze hoofdweg van hole 9 naar hole 10, weer anderen lopen van hole 14 naar hole 15. Zij komen allemaal langs de tassenloods, de banken en stoelen zijn altijd bezet. Het commentaar van de zittenden naar de lopenden en de lopenden naar de zittenden is meer dan vermakelijk; hier ontstaat het ware verenigingsgevoel. Het is soms zo erg, dat spelers moeite hebben de zwarte tassenloods te passeren zonder een tijdelijke pauze en een drankje; anderen kiezen weer voor een permanente pauze.

Straks op woensdag 3 juni 2020 is alles weer anders, dan gaat het terras van de Dimples weer open en drinken wij weer bier en wijn uit beslagen glazen en zijn er weer prijsuitreikingen met klaterend handgeklap voor trotse overwinnaars. In de nazit praten we dan: hoe het vroeger was, zo berengezellig, voor die tassenloods. De vele ontmoetingen, die daar plaatsvonden en de anekdotes, die daar uitgewisseld werden. Over die bal op de oude hole 7 en die bal op de oude hole 12, want zo blijven ze voorlopig  de holes noemen en niet te vergeten dat heerlijke koude bier en die zalige witte wijn in die plastic glazen, dat waren nog eens mooie tijden.
Wat er ook gebeurt, de twee plastic banken bij de tee van hole 1, voor u, de oude hole 15, die staan voor altijd. Die banken weten nu al meer dan menig verenigingslid. Het wordt weer een heel mooi golfjaar.

Vr. Gr.  B.A.R.T.

A.J.Kemperman.