DE WINTERGOLFKAART KOMT ER WEER AAN !! KLIK OP DEZE BALK VOOR DE VERSCHILLENDE MOGELIJKHEDEN
Nieuwsberichten

Goede opkomst thuisblijvers wedstrijd

13-08-2019
Anders dan het woord "thuisblijvers" doet vermoeden bestond het aantal deelnemers zowel uit teruggekeerde vakantie gangers als spelers die de vakantie nog voor de boeg hadden. In ieder geval was er grote belangstelling voor deze jaarlijks traditionele golfwedstrijd en onder bezielende leiding van Mieke Scheffers werd een ieder rond de klok van twaalf welkom geheten in het clubhuis. Van de 89 deelnemers waren er maar liefst 15 gastspelers en ook de weergoden waren ons vooraf tamelijk gunstig gezind, al stond er al behoorlijk wat wind. De gunshot was om 13.00u en de spelvorm eclectic stableford, dat wil zeggen de twee beste par 3, twee beste par 5 en 5 beste par 4 telden mee voor de eindscore. Leuke en gevarieerde spelvorm en iedereen was natuurlijk gemotiveerd het beste van zichzelf te geven. Er was relatief weinig oponthoud bij de teeboxen dus bijna alle flights liepen lekker door. De neary was op hole 3 en de longest op hole 8, dus vielen er nog wat extra prijzen te winnen. Na afloop kwamen uiteraard de imponerende verhalen van "het putje dat net niet viel" en "als de wind mijn bal niet pakte was het een birdie geweest". Bij het invoeren van de score liet echter de doorgaans betrouwbare techniek ons licht in de steek want de computer of de app op de smartphone zou automatisch de eclectic score uitrekenen. Maar op een of andere manier haperde het Egolf4U systeem dit keer, dus dat werd handmatig uittellen en je scorecard inleveren bij de wedstrijdleiding Ben en Mieke. Onderwijl genoot iedereen van een of meerdere drankjes en diverse hapjes op het terras, maar toen kwam alsnog de lang verwachte uitslag. Op de derde plaats eindigde Henk Veulings met 23 punten, en Tinus Oosterholt -uit dezelfde flight- eindigde één punt daar boven, maar de overall winnaar werd met afstand Els van Hapert met 29 punten, wiens huldiging werd gadegeslagen door het golfminnende leden - gast publiek, wat voldaan kon terugkijken op een geslaagde middag. Voor de neary op hole 3 viel deze keer de eer te beurt aan Ben Pranger. De longest op hole 8 ging bij de dames naar Marit Kroeze en bij de heren naar Klaas-Jan Ypenburg.
Dank aan Rob van den Broek, Ben Kil en Mieke Scheffers voor de goede organisatie.

Thom

Hierna een kort verslag van de winnares:

In de maand juni hebben Gijs en ik reeds van een heerlijk vakantie genoten.  Op 10 augustus waren wij dus gewoon lekker thuis en kon ik deelnemen aan de thuisblijvers wedstrijd. Een gezelligheidswedstrijd met een leuke wedstrijdvorm, individueel stableford "Eclectic". Elke individuele speler berekend zijn/haar eindscore aan de hand van de 2 best gespeelde PAR3 holes + de 5 best gespeelde PAR4 holes + de 2 best gespeelde PAR5 holes.

Ik ben, samen met Jan Berghuis en Willem van Rijswijk, gestart op hole 5. Ondanks de zuid- tot zuidwestenwind met vrij krachtig windstoten van 50-75 km/uur ik kan wel stellen dat vanaf hole vijf (onze start) bij mij alles, echt alles goed ging. En dat is golf!
Helaas was dat bij Jan en Willem anders, daar zal ik verder niets over schrijven. Echter bleven Jan en Willem mij aanmoedigen, stimuleren en toejuichen. Eindresultaat was 29 Eclectic punten. Wat een heerlijk gevoel.

Dank aan mijn flight genoten en uiteraard aan de wedstrijdcommissie. Zij zorgen er steeds weer voor dat wij een gezellige dag hebben.

Els van Hapert-Gortemuller