LET OP: VANAF MAANDAG 12 AUGUSTUS WEER EEN TIJDELIJKE OMLEIDING IVM WERKZAAMHEDEN - KLIK HIER -
Nieuwsberichten

Finale Zomeravondcup

20-08-2019
Zondag namiddag 18 augustus 2019. De start van de derde en alweer laatste Zomeravondcup wedstrijd. Onstuimige buitjes die ochtend weerhielden de 27 deelnemers er echter niet van om er fris tegen aan te gaan. En bij start om 15.30u was het lekker droog. Een qualifying strokeplay wedstrijd om vooral je course management eens goed uit te testen. Verplicht uitholen betekent immers minder risico's nemen en calculeren wat de beste optie is per hernieuwd balcontact.
We kregen prima ondersteuning van de Wedcom, dit keer bestaande uit Saskia Schoenmakers en Ton van Schijndel, bij afwezigheid van Frans Nivard. Alledrie gewaardeerde leden die zich altijd ten volle inzetten voor dit soort competities. Op hole 1 vielen er bij twee spelers (Jeroen Janssen en Bram Vervoort) een birdie en dat was opmerkelijk. Ton van Schijndel, Hennie Kolen en Frank van hemert deden dat ook op hole 12, hole 15 en hole 3. Gaandeweg de wedstrijd ontstond er een redelijke goede doorstroom en gaf iedereen het beste van zijn of haar spel. Toch lag daar altijd weer de kans dat je één hole verprutst op de loer en dat ondervonden dit keer een aantal van ons. Dit betekent dsaarna je uiterste best doen om je score te herstellen. En dat lukte bij de meesten. De baan was beter dan twee weken daarvoor toen de extreme hitte weer voor problemen zorgden, maar toonde her en der toch nog behoorlijk wat moeilijke stukken.  
Frank van Hemert werd de dagwinnaar met 73 slagen netto en Yvonne der Kinderen had de laagste bruto score: 86 bruto (en 79 netto met een hcp 5.5).
Overall was dit de derde en laatste wedstrijd omdat er simpelweg niet meer ruimte is in het spelschema voor dit seizoen. Dit leidde tot een eindoverwinning voor Carl Jurcka die er in 2015 en 2016 ook al met die prijs van doorging. Er volgde na afloop een emotionele speech, hoewel het ook kan zijn dat Carl al een uur op het terras zat :-). Hoewel zijn dagscore wat minder was hielpen met name de lage prima scores van de eerste twee rondes (respectievelijk 69 en 70) hem aan de fel begeerde wisselbeker want de twee beste scores van de drie wedstrijden telden mee. Na afloop laafden de deelenemers zich aan enkele zomeravond drankjes en keken we trots terug op onze prestaties die dag.

Thom