LET OP: VANAF MAANDAG 12 AUGUSTUS WEER EEN TIJDELIJKE OMLEIDING IVM WERKZAAMHEDEN - KLIK HIER -
Nieuwsberichten

Droogte

17-08-2019
Mijn optimisme over de verbetering van onze speelvloer in onze vorige nieuwsbrief heeft een aardige deuk opgelopen. De droogte, de hoge temperaturen en intensieve zon zorgden voor verbranding en verdere uitdroging. Daarnaast geeft misschien te intensieve betreding en bemaaiing een resultaat waar we even bij moeten slikken. Dat oppervlakte water niet beschikbaar is, is mijns inziens een cyclisch probleem. We kampen al heel lang met te lage waterstanden en in veel gebieden ook met lage grondwaterstanden. Daarom een randvoorwaarde net zo als het aanstaande algehele verbod op gebruik van chemische middelen.
Vandaag (donderdag 15aug) speelde ik mijn eerste holes sinds een week of vijf. Je wordt er niet vrolijk van maar de regen van afgelopen dagen had in ieder geval zijn effect op de kleur van het gras, maar daar zijn we natuurlijk niet op uit. We zijn geïnteresseerd in een optimale speelvloer over onze 18 holes. Daar zag ik geen lichtpuntjes.
Wat mij wel heel vrolijk blijft stemmen zijn de greens. Ik ben nu een vijftal jaar lid en de greens heb ik nog nooit zo mooi mee gemaakt. Ballen rollen prachtig en de kleur was heel veel hetzelfde over de hele greens. Die kleur was absoluut ook het gevolg van een medicatie tegen iets. Onkruid vindt het in ieder geval niet lekker.
We zitten inderdaad in een transitie periode. Die gaat altijd te langzaam voor je gevoel, zeker als je zo’n terugslag hebt gehad als afgelopen maand.
Voor ieders opinievorming neem ik integraal een artikel over dat ik uit de Greenkeeper haalde. Dit is een vakblad voor mensen die in sportvelden werken. Dit geeft denk ik aardig weer wat de situatie is en hoe wij Best Golf daarin passen. De conclusie laat ik graag aan een ieder zelf over, maar ik ben in ieder geval van mening dat dit een mooi stuk is om tot je te nemen en over te spreken op de 26ste augustus.

Groet, jullie baancommissaris

Artikel uit Greenkeeper