Nieuwsberichten

Best of Best wedstrijd 2019

28-02-2019


Op zaterdag 25 mei 2019 vindt alweer de zesde editie van Best of Best plaats.
 
Wie verdient dit jaar de felbegeerde titel van Best of Best en wordt daarmee de opvolger van achtereenvolgens Leen, Tom, Marlene, Jeroen of Sam?
 
Ook dit jaar komen de deelnemers van de Best of Best voort uit de diverse speelgroepen die onze vereniging rijk is. Maar ook kun je een ticket bemachtigen door hoog te eindigen bij diverse gezelligheidswedstrijden. En je wordt tevens uitgenodigd als je hoog bent geëindigd in de competities van het afgelopen jaar.
 
Als continu lerende wedstrijdcommissie kunnen we ook dit jaar weer wat wijzigingen aankondigen.
De belangrijkste wijzigingen in 2019 zijn:
 • In verband met het lustrum, waar de Best of Best 5 jaar geleden mee begon, wordt het winnende team van het vorige lustrum ook uitgenodigd.
 • De winnaars van de Best of Best verdienen een plaats op de “Wall of Fame” in het clubhuis. 

Wat hetzelfde blijft als de afgelopen jaren zijn de volgende items:
 • Als er bij een bepaalde wedstrijd iemand een startplaats verdient, maar reeds geplaatst is, schuift de betreffende startplaats door naar de eerstvolgende op de uitslagenlijst van die wedstrijd.
  Maar we gaan niet eindeloos gaan doorschuiven. De limiet varieert per wedstrijd, maar bij individuele wedstrijden schuiven wij bijvoorbeeld maar door tot maximaal plaats 6.
  Op deze manier willen wij ervoor zorgen dat deelnemers aan de Best of Best toch wel iets “gepresteerd” hebben in een wedstrijd. Dit kan wel betekenen dat er startbewijzen komen te vervallen.
 • Er wordt niet meer geloot om de laatste plaatsen via wildcards op te vullen. 

Kwalificaties voor de Best of Best lopen, zoals ook in eerdere jaren, vanaf de Matchplay kampioenschappen in het voorafgaande jaar.  Er zijn dus al leden die zich vanuit verenigingswedstrijden in 2018 hebben gekwalificeerd. Deze mensen worden vanaf nu actief benaderd door de wedstrijdcommissie.
 
Je kunt je nog op de volgende 2 manieren kwalificeren:
Via een speelgroep. Alle speelgroepen hebben een  aantal startbewijzen gekregen. Zij organiseren hiervoor zelf een (of meerdere) kwalificatiewedstrijden. Houd hiervoor dus de berichtgeving van je speelgroep in de gaten.
Via de volgende verenigingswedstrijden:
 • Openingswedstrijd (zaterdag 6 april)
 • Paaswedstrijd (maandag 22 april)
 • Oranjewedstrijd (zaterdag 27 april) 
Kortom, je hebt nog alle kansen of je te kwalificeren voor dé wedstrijd van de vereniging.
 
Ook dit jaar gaan we er weer vanuit dat we er met alle deelnemers een mooie, competitieve en gezellige wedstrijd van maken!
 
Prangende vragen en goede suggesties kun je altijd aan ons kwijt. Stuur dan een mail naar rob.klok@gmail.com.
 
De komende maanden zullen we regelmatig via de website een update geven hoeveel mensen zich al hebben aangemeld en welke spelers zich hebben gekwalificeerd.
 
Jullie Best of Best wedstrijdcommissie
 
Gerry, Vera & Rob