VANAF HEDEN ALTERNATIEVE ROUTE 18-HOLES BAAN !! KLIK HIER VOOR DE INFORMATIE...
Nieuwsberichten

Alternatieve route 18-holesbaan

08-11-2019
Vanaf maandag 11 november gaat voor de winterperiode een nieuwe alternatieve route van start op de 18-holes golfbaan. De volgorde verschilt van de alternatieve route die u voorgaande jaren gewend bent, namelijk:
 

1ste 9-holes (15 t/m 18  -  10 t/m 14)

2de 9-holes  (5 t/m 9  -  1 t/m 4)


Op deze wijze worden de huidige tweede 9-holes als eerste gespeeld en de huidige eerste 9-holes - ingeval van een 18-holes golfronde- daaropvolgend.
Het doel is om betredingsschade van de greens 1 t/m 4 te minimaliseren en ze toch zo lang mogelijk in het spel te houden. Tevens behouden we hierdoor de maximale afwisseling tussen park en bos. Op onderstaande plattegrond staan hole 1 t/m 18 vermeld in een aangepaste volgorde.


Door de nieuwe routing is de afstand tussen sommige holes over het pad iets langer, echter dit is (gemeten afstand) een totaal van 280 meter extra op een 18-holes golfronde. Op een 9-holes golfronde is dit 130 meter extra.

Bijkomend voordeel is dat de samenstelling van iedere 9-holes lus niet veranderd, doch alleen de speelvolgorde wordt aangepast. De bestaande NGF-rating is daardoor gewoon van toepassing; de gehele golfbaan kan desgewenst 'qualifying' gespeeld worden, indien de omstandigheden dit in de winter toelaten.

Er worden geen aangepaste scorekaarten in omloop gebracht; de huidige scorekaarten zullen voorlopig gebruikt worden voor de alternatieve route. Ter verduidelijking voor de golfer zullen wij hole 15 als starthole op de scorekaart extra markeren.