CORONA UPDATE 14-10; GOLFBAAN OPEN, HORECA GESLOTEN -- Lees hier welke maatregelen we moeten nemen...
Nieuwsberichten

Ad Karssemakers wint maandbeker laag competitie 2020

11-10-2020
Vooraf leken de weergoden ons gunstig gezind, met een stralend blauwe hemel. Het had de hele week immers geregend. De temperatuur werd echter fris en er ontstond een stevige herfstwind, later op de ochtend gevolgd door weer enkele stevige regenbuien.
Ad startte in de laatste flight met de tot dan toe nummers twee en drie van de seizoenscup, te weten respectievelijk Gerian van Ooijen en Roel Jans. Zij boden geduchte concurrentie en Ad moest flink aan de bak om zijn koppositie tot op de laatste dag te verdedigen. En met bruto/netto score betekent het dat je altijd uit moet holen en eigenlijk geen enkele hole echt moet verknallen, anders gaat het fout. Weinig risico lopen dus, ook door goed course management.
De eerste negen holes gingen niet naar Ad's tevredenheid waar hij 48 slagen moest tellen, maar de tweede negen herstelde hij zich knap door slechts 42 slagen in totaal te noteren. Dit betekende na aftrek van zijn playing handicap 14 van de het totaal aantal slagen van 90, een netto score van 76. Dit bleek genoeg voor de eindoverwinning. Dat zijn flight genoten tot op het laatst meestreden bleek wel uit de einduitslag van de dag: Roel Jans werd knap eerste en Gerian tweede. Sander Graft bleef op de dag Ad nog net voor die uiteindelijk vierde werd.
Omdat de beste drie scores van in totaal vijf wedstrijden gelden, ging de eindoverwinning naar Ad, die zijn flight genoten nadrukkelijk bedankte voor de strijd die hem naar een hoger niveau tilden. Al met al een prachtige competitie, weliswaar zonder prijsuitreiking vanwege de corona maatregelen, maar met een gezellige na babbel en drankje en felicitaties van de mede spelers en natuurlijk de dames van de westrijdcommissie onder leiding Vera Houtsma en Gerry Bardoel.